Artikler

Går imod den konventionelle investeringer visdom

For det første, jeg ønsker at give alle disclaimer, jeg er ikke en registreret finansiel rådgiver og jeg spiller ikke en på TV. Derfor, jeg kan ikke lovligt give finansiel rådgivning og vil jeg ikke gøre. Dette er kun til orientering og jeg anbefale ikke nogen af mine personlige investeringsstrategier til nogen anden. Nu, med det er sagt, vil jeg skitsere nogle teknikker jeg bruger til mine personlige investeringsstrategi, uden at gå i en hel masse detaljerne. Generelt går jeg imod den konventionelle investeringer visdom, som du er vant til at høre, selvom jeg bruger både en konservativ og en ikke så konservativ strategi.
De fleste finansielle rådgivere lagt stor vægt på diversificering. Mens dette er formentlig passende for de fleste mennesker, købe jeg personligt ikke det. Ideen er, at det begrænser risikoen. Mens det faktisk begrænse risikoen, for mig begrænser det også min upside potentiale alt for meget. Derfor, jeg dybest set bort fra hele konceptet. De fleste rådgivere vil tilskynde til investeringer på lang sigt. Denne strategi er generelt vellykket i bygge rigdom, men desværre for mig, det ville ikke indtil efter jeg gamle eller døde. Jeg investere for de korte og mellemliggende vilkår.
Jeg også ikke købe eller handel enkelte bestande. I stedet, jeg købe og handle ubelastet gensidige fonde, herunder indeksfonde. Selv med brug af en dybe-rabat mægler, vil provisioner fra handel individuelle bestande tilføje op og skåret i mit overskud. Ægte ubelastet gensidige fonde kostede ikke mig noget for at købe eller sælge. Desuden eje aktier i en investeringsforening er ligesom at eje aktier i en masse forskellige bestande på én gang uden at skulle faktisk købe nogen af disse bestande. I stedet for at købe enkelte bestande, køber jeg klasser eller grupper af bestande. Jeg også behøver at bekymre dig om hvilke lagre til at købe eller sælge, da jobbet er at blive varetaget af forvalterne.
Nu, lad os tale om nogle retningslinjer, jeg bruger specielt til min konservative strategi. Jeg køber kun midler, som har tjent en “Fem-stjernet” klassificering fra Morningstar (www.morningstar.com). De skal også have en Morningstar risiko rating af “lav”, “under gennemsnittet”, eller “gennemsnitlige”. Derudover skal de have en Morningstar rating af “ovenfor gennemsnit” eller “høj.” Også, skal de være langsigtede vindere, dvs., nær toppen af deres kategorier i fem år og/eller 10-årige ydeevne. Jeg også kræver dem til at være “Lipper ledere”, som skønnes af Lipper (www.lipperleaders.com), i kategorierne “Afkast”, “Kapital præservering” og “Konsistens.”
I mit sind er konsistensen lige så vigtig som høje samlede afkast og kapital præservering. En inkonsekvent eller flygtige fond kan forårsage problemer for kort og mellemliggende sigt investorer, selvom ydelsen længere sigt er udmærkede. Her er problemet: Lad os sige, at en fond, som jeg har investeret i gik ned 50% i det første år jeg ejede den. Det ville have til at gå op en kæmpestor 100% det næste år for mig at bryde selv efter to år. Men lad os sige, det gik ned 25% efter det første år. Fonden ville i så fald kun nødt til at gå op til 33% i det andet år for at break-even. Et fald på 20% i det første år skulle kun 25% stigning i det andet år at bryde selv; et fald på 15% skulle kun en 18% stigning; et fald på 10% kræver kun en stigning på 11%; og så videre. Derfor, jeg holde med midler, der er aldrig gået ned mere end 10-20% i et år. Jeg foretrækker midler, der aldrig har haft en tabende år, men de er meget svære at finde.
Hvad med min mere aggressive strategi? Det er den, jeg bruger mere og mere ofte og er ved at blive mere rentable, selv om jeg nok ikke kunne forlade mit job og gøre en levende ud af det endnu. Vil det gøre mig rig? Sandsynligvis ikke. Men jeg håber det bliver til sidst sat mig økonomisk i stand til at gå tidligt på Pension. Denne strategi indebærer aktivt handel forskellige ubelastet marked indeksfonde. Eksperterne siger, du ikke kan med held tid på markedet. Jeg tror det er sandt, når du bruger den strengeste definition af begrebet, “marked timing.”
Men jeg har kunnet handel med held med de kortsigtede momentum allerede etableret på markedet. Hvorfor ubelastet marked indeks fonde i stedet for individuelle bestande eller Exchange Traded Funds (ETF’er), der afspejler forskellige marked indeks? Fordi ubelastet marked indeksfonde giver mulighed for udnyttelse af løftestangsvirkningen og short-selling uden behov for en margen konto. Også, nogle af disse midler giver mulighed for to gange daglig handel (hvilket er vigtigt for spændende tidligt på dårlige dage). Derudover opkræve fond selskab jeg bruge ikke forløsning gebyrer for aktivt handel sine midler. De fleste finansiere virksomheder, selv dem, der specialiserer sig i ubelastet midler, opkræve disse afgifter.
Som jeg sagde i starten, vil jeg ikke i detaljer, især om min mere aggressiv strategi. Dog bør jeg definere nogle betingelser, så alt dette vil give mere mening til dem, der er nybegyndere i verden af investeringer.
Hvad gearing? Udnyttelse af løftestangsvirkningen, i denne sammenhæng, er evnen til at købe aktier i en bestand eller en gensidig fond og realisere et multiplum af sin gevinst eller tab i løbet af den tid du holder den. For eksempel, hvis du køber en fond gearede på 2 gange en given aktieindeks og fonden går op til 20%, indser du en 40% gevinst. Men hvis det går 20% ned, du afholde en 40% tab. Med enkelte bestande eller ETF’er, du har brug for en margen konto til at gøre dette. Med en margen konto, din mægler udlåner penge på “margen” til en forholdsvis høj rente til at dække det gearede (eller ekstra). Naturligvis, dette kunne være meget risikable og bekostelig. Der er dog nogle midler, der har denne udnytte bygget ingen omkostninger for dig. Disse fonde giver automatisk en og en halv eller to gange gevinsten eller tab af en given aktieindeks.
Hvad er short-selling? Short-selling er når du sælger en bestand (som du ikke allerede ejer) straks på sin aktuelle markedspris mens enige om at købe det på hvad markedsprisen vil være på et fast punkt i den nærmeste fremtid. Med andre ord du bette, at bestanden vil være at gå ned, så du kan købe det for mindre end du solgte det til. Har du nogensinde hørt nogen sige, “ikke sælge mig kort”? Det er godt, hvor dette udtryk kom fra. Sælger nogen kort er ensbetydende med at behandle dem som en dårlig bestand, som du mener er på vej ned. Ja, det er baglæns af den normale proces med at købe og sælge aktier. Som med udnyttelse af løftestangsvirkningen, du har brug for en margen konto til at gøre dette for individuelle bestande eller ETF’er. Din mægler lån penge på “margen” (faktisk køber bestanden midlertidigt), så du kan sælge et lager, som du ikke ejer endnu.
Igen, men har de midler, jeg bruger denne korte sælgende mekanisme allerede indbygget i dem uden omkostninger for dig. For eksempel kan du købe en fond, der giver dig den inverse ydeevne af Nasdaq 100 indekset. Når dette indeks går op til 10%, går fonden ned 10%; omvendt, når pågældende indeks går ned 10%, fonden går op til 10%. Der er endda midler med gearing og short-selling bygget dem, uden omkostninger for dig! For eksempel, er der en tilgængelig fond, der går op til 20%, når Nasdaq 100 indekset går ned 10%. Selvfølgelig, går at samme fond ned 20% når så Nasdaq 100 indekset går op til 10%. Som du sikkert kan forestille dig, disse midler kan blive stærke redskaber til overskud for dem, der ved hvordan man bruger dem, men kan være yderst farlige for dem, der ikke gør.
Yderligere oplysninger om en eller alle af disse begreber og at finde ud af hvilken slags investeringer er rigtige for dig, skal du kontakte din bankrådgiver og/eller gøre din egen forskning. Forhåbentlig har jeg givet nogle stof til eftertanke samt flere ressourcer, der kan være nyttige for dig, når du laver din egen forskning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *